De Projecten die wij steunen:

 

 

Een gedeelte van de ontvangen donaties zal naar de Father Ray Foundation gaan. Het hoofd kantoor is gevestigd in Pattaya, Thailand. We kennen de mensen die voor deze stichting werken goed, en we weten dat het geld dat zij ontvangen goed besteed wordt. Maar wie was Father Ray eigenlijk? En welke projecten worden gesteund met uw gedoneerde geld? Al deze informatie kunt U op deze pagina lezen.

Father Raymond A. Brennan C.Ss.R. (1932 – 2003)
Father Ray
Vader Ray Brennan was een Amerikaanse priester in de Redemptoristen Orde. Hij groeide op als tweede van drie kinderen in een Iers-Amerikaanse familie in een achterbuurt van Chicago. Net als miljoenen vóór hen verlieten de grootouders van Father Ray Ierland, richting de Verenigde Staten. Met de hoop op een betere toekomst voor zich zelf en voor hun kinderen. Bij toeval vestigden ze zich in Chicago en beide families kwamen samen toen Walter Brennan en Norrine O'Connell trouwden. Mr. & Mrs. Brennan hadden drie kinderen. De eerst geborene was Donald, die opgroeide om priester te worden. Raymond was de volgende maar overleed bijna toen hij 4 jaar oud was als gevolg van complicaties na een operatie aan zijn amandelen.
Na twee zonen was de familie blij toen de derde en laatste Brennan werd geboren. Een prachtige dochter die ze de naam Sharon gaven.
De familie verhuisde van van Chicago naar de stad Riverside. De Brennan’s werden al snel een deel van de Ierse katholieke gemeenschap. De jonge Raymond werd lid van de Katholieke School in de bisschoppen wijk. Daar woonde hij regelmatig de kerkdiensten bij en werd ingeschreven aan een Seminarie in Indiana.
Beide zonen zouden gaan deelnemen aan het priesterschap; Donald werd een Augustijner priester terwijl de jongere Raymond zich aansloot bij de Redemptoristen orde.
Een jaar voor zijn wijding werd Ray medegedeeld dat hij naar Thailand zou worden uitgezonden, een idee dat hem niet beviel. Zijn moeder leek echter niet verrast. Ze zei dat van haar drie kinderen Ray de enige was die rijst lust!
Toen de nieuw gewijde Father Ray Brennan arriveerde in het Koninkrijk van Thailand was zijn eerste standplaats Sri Racha, een klein vissersdorpje ongeveer twee uur rijden van Bangkok aan de Golf van Thailand. Hij bleef er 6 maanden om de Thaise taal te leren.
Zijn volgende opdracht was Isaan, in het noordoostelijk deel van het land, dicht bij het nieuwe onafhankelijke land Laos. Na het beheersen van het Lao dialect kreeg hij een parochie in een dorp in Loei, een bergachtige en dunbevolkte provincie.
Na 10 jaar in het noordoosten van Thailand werd Father Ray aan Pattaya toegewezen, een vissersdorp aan de kust dat groeide in omvang als gevolg van zijn populariteit als bestemming voor 'rust en ontspanning' voor Amerikaanse soldaten, die vochten in de oorlog in Vietnam.

Missionaris

In 1969 vervangt Father Ray Father Godbout die twee jaar pastoor van de St. Nikolaus Church was geweest. Na een jaar in Pattaya gebeurde er iets dat de loop van het leven van Father Ray voor altijd zou veranderen.
Op een dag, aan het einde van een zondags dienst, benaderde een vrouw hem met een baby in haar armen. Ze vertelde hem dat de vader van de baby, haar voormalige echtgenoot, was weggelopen en ze een nieuwe man had gevonden. Echter zoals in veel gevallen wilde haar nieuwe man niets met haar kind te maken hebben. Father Ray zei dat hij het kind zou nemen, hoewel hij geen ervaring had met het verzorgen van een kind. Toen Father Ray het kind had aangenomen was hij zich er nog niet bewust van hoeveel levens zouden veranderen vanwege deze actie.
Tijdens de oorlog in Vietnam werden veel kinderen geboren met Thaise moeders en Amerikaanse vaders. Deze kinderen werden niet door de maatschappij geaccepteerd; velen wilden niet een half wit of een half zwart kind in hun gezin maar vader Ray aanvaarde deze ongewenste kinderen en gaf hen een huis.
Het verhaal ging al snel de ronde in de stad over het werk wat Father Ray deed en daardoor kwamen er nog veel meer kinderen. Arme Thaise ouders kwamen en vroegen deze Amerikaanse priester om voor hun kind te zorgen omdat ze te arm waren om te voorzien in de behoeften van het kind.
Het eerste kind kwam in 1974 en 29 jaar lang heeft Father Ray onvermoeibaar gewerkt om een huis voor de daklozen en een opleiding voor de ongeschoolden te bieden.
Hij werd 'vader' van honderden verweesde baby's, verwaarloosde kinderen en misbruikte tieners. Hij werd een held voor veel mensen met een handicap; Hij gaf hen een opleiding en vertrouwen en tevens het gevoel dat ze gelijken waren in de samenleving.
Op 16 augustus 2003 overleed Father Ray.
Zijn lichaam lag drie dagen in de aula van het Pattaya weeshuis en 's nachts sliepen kinderen op de grond naast zijn kist zodat hij niet alleen zou zijn.
Father Ray's begrafenis was de grootste die Pattaya ooit heeft gezien. Zijn familie vloog over vanuit de Verenigde Staten om de begrafenis bij te wonen evenals als duizenden van zijn kinderen en studenten, van heden en uit het verleden, jong en oud. Maar ook vrienden en sponsoren die allemaal kwamen om een laatste afscheid aan een groot man te brengen. Zijne Majesteit de Koning van Thailand stuurde vertegenwoordigers die een klein zakje met koninklijke grond brachten dat mee begraven zou worden met Father Ray. De hoogste eer die een persoon kan krijgen in Thailand !

 

follow me on facebook