kinderen met speciale behoeften

Het Father Ray centrum voor kinderen met speciale behoeften

Center for Children with Special NeedsHet leven van veel ouders, die zorg moeten dragen voor een kind met speciale behoeften, kan zwaar zijn. Veel ouders zijn, zonder de juiste ondersteuning, zich niet bewust van de toestand van hun kind. Ze weten vaak niet hoe om te gaan met een kind met autisme, het syndroom van Down, hersenverlamming of andere aandoeningen.

Het Centrum voor kinderen met speciale behoeften biedt ondersteuning aan zowel het kind en het gezin. Ouders en broers en zussen worden aangemoedigd om de verschillende dagelijkse sessies bij te wonen, zodat ze kunnen leren hoe het beste om te gaan met een kind met speciale behoeften.

Onderwijs

Center for Children with Special NeedsVoor veel kinderen die in het centrum komen te wonen, kan het de eerste keer zijn dat ze ooit iemand ontmoeten en interactie hebben met een kind met een soortgelijke speciale behoefte.

Elke dag komen de kinderen met een groot enthousiasme om te leren. Velen zagen hun broers en zussen naar school gaan, terwijl zij dat niet konden. Iets wat ze wel heel graag wilden.

In het Centrum leren ze lezen en schrijven. Eenvoudige wiskunde en Engels staat ook op het programma.

Center for Children with Special NeedsDe kinderen leren ook sociale vaardigheden en alles over persoonlijke hygiƫne. Ze krijgen zwemles, zodat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen in het water.

Ook krijgen de kinderen regelmatig fysiotherapie. Deze sessies zorgen voor het versterken van de spierkracht van kinderen met een ernstige handicap, en de ouders leren hoe ze thuis deze oefeningen kunnen voortzetten.

Het Father Ray centrum voor kinderen met speciale behoeften, biedt lokale families steun, geeft informatie over de toestand van hun kind, en geeft ze de kennis die ze nodig hebben om het leven van hun kind te verbeteren.

 

follow me on facebook