School voor de Blinden

De Pattaya Redemptoristen School voor de blinden

School for the BlindDe Pattaya Redemptoristen School voor de Blinden is een van de elf scholen voor blinde en slechtziende kinderen in het Koninkrijk van Thailand. Hij werd in 1986 opgericht door Father Ray, met de hulp van mevrouw Aurora Sribuapan, een maatschappelijk werkster die zelf blind is en nu hoofdonderwijzeres van de school.

Vanuit de klaslokalen klinkt het tikkend geluid van kinderen die antwoorden geven in braille. Muziek streams vanuit het auditorium, terwijl op het voetbalveld een spel aan de gang is met een bal met een belletje binnenin die ratelt als het rolt.. Kinderen leren zwemmen in het zwembad en het geluid van de kinderen die lachen als ze leren om een witte stok te gebruiken; ze rennen voordat ze kunnen lopen.

School for the BlindGebrek aan kennis binnen de familie van een blind kind kan betekenen dat een kind zijn volledig potentieel niet bereikt en wordt behandeld op dezelfde wijze als mentaal gehandicapte kinderen. De gespecialiseerde leraren aan de School voor Blinden zullen alle studenten aanmoedigen om te studeren naar beste van hun vermogen.

Onderwijs

Op de school leren de studenten onderwerpen volgens het nationale curriculum, in de rangen van de kleuterschool tot en met rang 9. Nadat ze rang 9 hebben behaald zullen de studenten moeten beslissen wat ze willen doen in de toekomst. Sommigen zullen naar een vakschool willen gaan, anderen verlaten de school om een baan te zoeken en weer anderen gaan verder studeren tot rang 12. Er zijn zelfs studenten die het tot aan de universiteit schoppen.

Er wordt geleerd om te gaan met computers die speciaal zijn aangepast om te praten wanneer ze een knop op het toetsenbord indrukken.

Ook leren studenten de vaardigheden die zij nodig hebben om zo onafhankelijk mogelijk te leven. Ze leren lopen met een witte stok, persoonlijke hygiƫne, koken en tuinieren.

School for the BlindDe blinde studenten worden aangemoedigd om aan vele sportieve activiteiten deel te nemen, elke sport is speciaal aangepast voor blinden.

School for the BlindGoal bal is een spel dat alleen gespeeld wordt door blinden en bestaat uit teams van elk drie spelers. Het doel is om de bal voorbij je tegenstanders te krijgen. Als je dat lukt dan is het een doelpunt.

Voetbal wordt ook gespeeld evenals tafeltennis en volleybal. Bij al deze sporten heeft de bal een kleine bel binnenin waardoor het gemakkelijk is voor de spelers om de bal te lokaliseren.

Muziek speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven. De school heeft een fanfare, eigentijdse rockgroep en een traditionele Thaise muziek groep.

De Pattaya Redemptoristen School voor de blinden heeft meer dan vijfhonderd blinde en slechtziende kinderen opgevoed sinds de opening. Afgestudeerde studenten hebben werk gevonden en zijn nu in staat om een zelfstandig leven te leiden.

 

follow me on facebook