Kinderdorp

Father Ray Kinderdorp

Father Ray Children’s VillageDe missie en het doel van het Vader Ray Kinderdorp is het bieden van een thuis aan weeskinderen, verlaten en verwaarloosd, daklozen en misbruikte kinderen. Waar ze met 'broeders en zusters' onder het toeziend oog van een zorgzame 'moeder' kunnen leven.

Het Father Ray Kinderdorp biedt een thuis waar de kinderen veilig zijn, waar ze zich geliefd zullen voelen en waar zij niet alleen deel uit maken van een gezin, maar zich ook een onderdeel van de gemeenschap zullen voelen. Zij zullen een huis hebben, waar ze kunnen opgroeien tot jonge volwassenen en fatsoenlijke leden van de samenleving kunnen worden.

Leven in een familie zal elk kind de individuele zorg geven dat elk kind verdient. Zij zullen de liefde en aandacht ontvangen die alle kinderen nodig hebben, en zij zullen een gevoel van verbondenheid krijgen; ze behoren tot een familie.

Onderwijs

Father Ray Children’s VillageAlle kinderen moeten naar school , en het is niet anders voor de kinderen die in het Father Ray Kinderdorp wonen.

Elke ochtend vervoeren schoolbussen de kinderen naar hun kleuterschool, kinderdagverblijven en scholen.

Als de kinderen ouder worden, en ze de basis school verlaten zullen ze moeten kiezen wat ze willen studeren. Pattaya heeft geen onderwijsinstellingen die vakscholing of universitair niveau opleidingen aanbiedt, waardoor jonge mensen die op die scholen studeren meestal wonen op campussen. Meestal in de buurt van Chonburi of verder weg in Bangkok. Maar, waar ze ook gaan studeren, gedurende het weekend en de feestdagen keren ze terug naar huis.

Gezondheid

Father Ray Children’s VillageAlle kinderen die in het Father Ray Kinderdorp wonen zijn geregistreerd als inwoners van de Pattaya. Daardoor komen ze in aanmerking voor het ontvangen van gesubsidieerde gezondheidszorg.

Net als in de meeste gezinnen kan een moeder herkennen wanneer een kind ziek is. De moeders van het Kinderdorp hebben allemaal een opleiding gehad in elementaire eerste hulp. De kinderen krijgen ook regelmatig tandheelkundige en oogonderzoek.

Faciliteiten

Father Ray Children’s VillageHet dorp bestaat uit huizen die een thuis voor de kinderen zijn geworden. Elk huis is geschikt voor maximaal acht kinderen en hun 'moeder'. Elk huis heeft slaapkamers, voor jongens en voor meisjes, meerdere badkamers, een keuken, een eethoek voor de familie en een woonkamer met een televisie.

Achter de huizen is een boerderij waar de kinderen groenten en fruit kweken, wat er voor zorgt dat zij het meest verse voedsel krijgen wat mogelijk is.

De gelukkige kinderen die een thuis hebben gevonden in het Father Ray Kinderdorp zullen opgroeien met de wetenschap wat het is om deel uit te maken van een liefdevolle familie en een gelukkig gemeenschap.

 

follow me on facebook