Children’s Home

Father Ray Children’s Home

Father Ray Children's HomePattaya is een populaire bestemming voor veel kinderen die van huis weglopen en allemaal hopen zij een beter leven te vinden voor zichzelf. Helaas zijn de straten van Pattaya niet geplaveid met goud. Voor veel kinderen die naar Pattaya komen is de realiteit dat het gevaar loert dat ze moeten bedelen, stelen of zich prostitueren om genoeg geld te hebben om eten te kopen.

Op enkele kilometers van het centrum van de stad biedt het Father Ray Kinderhuis een veilig toevluchtsoord voor voormalige straatkinderen en kinderen die een leven van armoede, verwaarlozing en mishandeling hebben gekend.

Niet langer hoeven deze kinderen te gaan slapen met honger; niet langer zal iemand hen slaan, hen seksueel misbruiken of vertellen dat ze waardeloos zijn.

Ze vertellen over hun leven voor ze werden opgevangen door de Stichting. Toen ze net genoeg voedsel hadden om te overleven, tot bloedens toe werden geslagen en gedwongen werden tot activiteiten waarbij hun lichamen werden misbruikt.

Nu leven ze samen met andere kinderen en tieners met een vergelijkbare achtergrond. Met de steun van maatschappelijk werkers en onderwijzend personeel hebben zij de mogelijkheid om terug te keren naar school en op te groeien tot fatsoenlijke jong volwassenen die een bijdrage leveren aan de samenleving.

Onderwijs

Father Ray Children's Home

Veel nieuwkomers in het Father Ray Kinderhuis willen niet terugkeren naar school. Velen hebben een aantal jaren van scholing gemist en moeten terug naar de klas waar ze het laatst verbleven hebben.

Voor de kinderen die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn om normale scholing bij te wonen worden niet-formele lessen gehouden om hun opleiding te voltooien, hetzij op het kinderhuis of lessen op zaterdag.

Alle kinderen in het huis worden behandeld als individuen. We weten dat niet ieder kind de capaciteit heeft om de universiteit te volgen. Maar voor degenen die dat wel doen moedigen we ze aan in hun studie en dekken de kosten totdat ze afstuderen.

Father Ray Children's Home

Gezondheid

Voor veel kinderen uit arme gezinnen of voormalige straatkinderen is goede gezondheidszorg nooit beschikbaar geweest.

Bij aankomst in het kinderhuis bezoeken alle kinderen onze verpleegkundige die hun algemene gezondheid checkt.

In veel gevallen weten we niet waar de nieuwkomers vandaan komen, wat hun gezondheidstoestand is of dat zij lijden aan een ziekte die kan worden doorgegeven aan anderen.

Binnen zijn of haar eerste week in het kinderhuis zal elk kind een bezoek aan het lokaal ziekenhuis brengen waar zij onderworpen worden aan een volledige medische controle. Zij worden gecontroleerd op tuberculose, longontsteking en andere infecties. Bloedmonsters worden ook genomen om seksueel overdraagbare aandoeningen uit te sluiten. Ze maken ook een bezoek aan de opticien en de tandarts.

Activiteiten

Father Ray Children's HomeVeel jongens komen aan op het kinderhuis met gedragsproblemen. Ze zijn gewend om te vechten voor wat ze willen en velen zullen de andere kinderen slaan om hun eigen kracht te tonen. Daarom moedigen we de jongens aan Muay Thai lessen te nemen, de traditionele krijgskunst van Thai boksen. Hier leren de jongens discipline. Ze leren hun leraar te respecteren en zichzelf te respecteren. We hebben ontdekt dat jongens die lessen volgen in Muay Thai minder vaak op zoek gaan naar problemen, meer respect hebben voor anderen en het beter doen op hun school.

Elke avond als school klaar is hebben de kinderen een verscheidenheid aan sporten om uit te kiezen. Terwijl de jongens voetbal zullen spelen, zullen de meisjes basketbal of volleybal spelen en er zijn ook traditionele Thaise danslessen.

De kinderen worden ook aangemoedigd om mee te helpen met de voedselproductie m.b.v. de faciliteiten van het huis. Paddenstoel huisjes, groente en fruit tuinen, visvijvers, kippenhokken en een varkensstal worden allemaal verzorgd door de kinderen.

Father Ray Children's HomeElk weekend worden er kooklessen gegeven en de kinderen worden meegenomen naar de lokale markt, waar ze leren om de beste en meest verse ingrediƫnten te vinden. Ze leren waar het voedsel dat ze eten vandaan komt en wat gezond is om te eten. Ze mogen ook opeten wat ze zelf koken.

Alle kinderen die naar school gaan moeten een voorgeschreven kapsel hebben. Het haar van de jongens moet heel kort zijn terwijl het haar van de meisjes haar niet langer mag zijn dan tot op de schouders. Het huis heeft een eigen kapperssalon waar de kinderen de basisvaardigheden leren van de kappers.

De Stichting kan niet veranderen wat er met een kind in het verleden gebeurd is maar het doel is om de best mogelijke zorg te bieden aan elk kind dat aankomt bij het kinderhuis. Elk kind is een individu; geen twee kinderen zijn hetzelfde. Ze hebben hun eigen behoeften en wij bieden de jongens en meisjes alles wat ze nodig hebben om te groeien tot volwassenheid.

 

follow me on facebook